BAMSE

- Finns i jourhem i Luleå!

Denna stora gyllene guldklimp heter Bamse och är en härlig blandning av Cane Corso, Grandios, St. Bernad och Schäfer som är född 2016!

Det ska sägas att han inte upplevs lika stor som han ser ut, trots sina 40+ kilon då han är både lugn och tystlåten inomhus. Ibland får vi dubbelkolla att vi faktiskt inte glömt honom ute, vilket han gärna kan se till själv då han älskar att vistas utomhus. Sol och värme eller kyla och snö, enda gången han föredrar att gå in ganska snabbt är om det regnar (jag menar, är man gjord av farinsocker smälter man ju faktiskt bort om det blir blött!)

Bamse har tidigare bott i stadsmiljö men bor nu mer lantligt. Han är van och fungerar fint i båda miljöerna och skulle inte ha några problem att bo i lägenhet, då han som sagt inte tar speciellt stor plats trots sin storlek.

Idag bor Bamse med flera hundar och har gjort i hela sitt liv. Han bor även med katter och det har alltid fungerat fint, han har även haft en kattunge som föredragit att sova med honom. Det är dock inte bara kattungar som tycker om att sova tätt intill, det är väldigt sällan vi ser honom sova själv då våra övriga hundar dras till honom när det är dags att sluta ögonen!

Bamse är en soffpotatis, men tycker om (och har behov av) strukturerade promenader. Han har inte bråttom, utan gillar att ta det lite piano på promenaderna. En tur i slog och mark, i skärgården eller i utkanten av stan spelar ingen roll, bara han får hänga med ut är han nöjd!

Med tanke på raserna i honom, så har han nära till vakt. För att undvika att det tar över för mycket, ser vi efter en trygg och självsäker ägare som inte har några problem att stå för struktur och vägledning, för att Bamse ska fortsätta hålla sig balanserad och inte känna att han måste ta ansvar för säkerheten. I övrigt är han naturligt lite reserverad till en början, men håller man sig lättsam (utan att tumma på strukturen) så charmar han snart alla i sin närhet.

Bamse är stor och stark, och tidvis lite klumpig, så vi ser efter ett hem utan barn. Bamse är kärvänlig med sin familj, snäll vid hantering och har inte visat något resursförsvar gentemot andra hundar eller oss.

Sociala medier

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK OCH INSTAGRAM FÖR MER UPPDATERINGAR OM VÅRT JOBB MED HUNDARNA!

Facebook
Instagram