ELIS

- Finns i jourhem i Harlösa!

Elis är en Special Challenge då han är reserverad mot nya människor och har lätt för att bli nervös. Det kräver att man styr upp alla sociala sammanhang och är lugn, bestämd och odramatisk och använder munkorg under de första mötena med nya personer. Dock trivs Elis bäst i en lugn miljö utan barn, där han inte behöver träffa så många nya människor.

Elis har också mycket jakt och är en aktiv kille vilket kräver att man stimulerar honom både fysiskt och mentalt genom exempelvis promenader, aktiviteter eller miljöträning men också mycket passivitetsträning så att han får vila ut ordentligt och pausa. Han är tystlåten men kan skälla till om man får besök eller han ser något utanför hemmet och blir han nervös kan han bli pipig.

Elis är inget fan av att vara ensam hemma så det är en fördel om han slipper det så mycket som möjligt men i dagsläget i hans jourhem så fungerar det bra och man behöver absolut inte vara hemma med honom hela tiden. Han anpassar sig! Han är dock bra på att hoppa och kan tugga på saker så det kräver att man kan avgränsa honom och det händer att han tjuter lite vilket gör lägenhet olämpligt.

Efter dagens bestyr så älskar Elis att ligga nära och gosa tillsammans och han är extremt mån om att vara sin familj till lags. Man blir så oerhört berörd av hans kärlek och lojalitet. Han är rolig, humoristisk, varm, tillgiven, lydig, smidig och smart. En fantastisk nära vän och träningskamrat som förtjänar någon som uppskattar honom för den han är, ser hans vackra personlighet och ger honom en plats att fylla och arbeta för. Elis står gärna till tjänst och hans största belöning är att man är nöjd med hans prestation. Det skadar inte att man har lite humor med för denna hund får en att dra på smilbanden!

Elis skulle trivas bäst på landet där han slipper möta så mycket som kan göra honom nervös och han kan få lugn och ro. Däremot går det jättebra att åka på olika sorters aktiviteter och miljöer som mental stimulans men han kräver att man är närvarande, stöttande, lugn och bestämd. Blir det mycket press kan han bli reaktiv men han gör sitt bästa för att hålla sig lugn och sköta det snyggt. Det fungerar bra i hans jourhem idag och vi kommer givetvis att informera blivande hem om vad han behöver och kan erbjuda fortsatt träning hos våra hundbeteendekonsulter så man hamnar rätt från start.

Elis fungerar bra tillsammans med andra hundar och han älskar att leka och mysa med de han bor med idag. Däremot är han reserverad till en början och av en kraftfull ras, därför är det inte lämpligt att släppa honom med främmande hundar i rastgårdar och vi ser hellre att man först lär sig hos oss vad man behöver tänka på för att undvika onödiga olyckor.

Elis är 5 år ung i sina bästa år!

Sociala medier

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK OCH INSTAGRAM FÖR MER UPPDATERINGAR OM VÅRT JOBB MED HUNDARNA!

Facebook
Instagram