Harry

- Finns i jourhem i Harlösa!

Harry är en 3 år gammal goldenmix. Han är en alldeles unik och magiskt individ! Jag tror att många ser hans golden-lika utseende och då tar för givet att han är på ett visst sätt, på gott och ont. Visst, Harry är bedårande söt och ståtlig och har en mjukare utsida men hans insida är djupare än så. 

Det bästa Harry vet är att bo i en hundflock. Han absolut älskar andra hundar men inte alls på det överexalterade, oartiga viset utan han är otroligt inkännande och respektfull först – sen får det gärna busas! Han trivs i hundsällskap för att de uppskattar honom för den han är. De sätter rättvisa gränser och behandlar honom som en i mängden. Det trivs han med! 

Harry har inte fått vara en i mängden tidigare, han har inte fått bli vägledd och blivit behandlad som en hund så han är mer skeptisk till människor först. Dock bryr han sig inte särskilt mycket om man får gäster. Men han uppskattar inte kramar och pussar i tid och otid och han behöver att man är bestämd, orädd och tydlig med vad man vill för att han ska känna respekt, tillit och vilja följa en. Han är något obekväm med viss hantering om man är klumpig och inte lyssnar på hans signaler. Han vill bli behandlad med respekt och värdighet! 

Harry är en verbal kille. Till exempel har han som en ritual innan han ska vila (som han gör med bravur när det är dags!) att köra ett snackigt varv i bädden innan han slocknar. Man blir alldeles full i skratt varje gång! Harry kan också tala om om han tycker att någon hund är för intensiv i ett hundmöte ute på promenad och man kanske inte har varit noga med avståndet. Men det räcker oftast att man uttrycker att man har registrerat situationen och det räcker. Han är helt fantastisk denna hunden! 

Behandlar man bara Harry som en hund och älskar honom för den han är så är han en grym hund att spendera vardagen med! Då är han enkel att ta med sig överallt och det är en riktig fröjd att upptäcka världen ihop! Han är rolig, utvecklande, mysig, lagom aktiv, artig, lydig och karismatisk. Är du kanske Harrys bästa vän?

Sociala medier

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK OCH INSTAGRAM FÖR MER UPPDATERINGAR OM VÅRT JOBB MED HUNDARNA!

Facebook
Instagram