JOLA

- Finns i jourhem i Harlösa!

Jola är en ca 2 år ung ovcharka. Hon utstrålar kraft och integritet och kan vara en aning blyg och reserverad vid första mötet. Det räcker dock med en liten skopa lättsamhet och tid för att hon ska öppna upp och bli bekväm och då ser man en riktigt charmig, glad och go vän som gärna krafsar med tassen för lite kli i nacken.

När man väl har bekantat sig med Jola så är hon en snäll, glad och lekfull tös som gör det mesta för en bit mat. Jola är gärna till lags och hon lyssnar omedelbart när man är bestämd och tydlig. Eftersom att hon är stor i storleken och kan bli aningen klumpig när hon blir lite exalterad gäller det att man inte är obekväm med att sätta gränser och vara tydlig. Som den vakthund hon är så vaktar hon för de främmande som kommer utanför men hon är väldigt lätt att stänga av när man tycker att det är bra.

Jola fungerar bra tillsammans med andra djur och hundar men precis som med människor vill hon först lära känna dem i sin takt. Är någon för påstridig eller oartig så är hon duktig på att stå upp för sig själv. När hon sedan är bekväm så leker hon mer än gärna och kan bli lite klumpig men hon lyssnar fint när man säger till som den mjuka och lydiga hunden hon är.

Jola är inte så van vid stadsmiljö och kan tycka att det är lite läskigt med höga ljud och plötsliga stora saker. Dessutom så föredrar hon som den ras hon är att bo ute mestadels av tiden, därför önskar vi för Jola att hon ska bo på landet där man har hundgård eller inhängnad tomt, med en lugn familj utan små barn där man har respekt för rasen men också är lättsam och odramatisk. Jola är ett enastående och magnifikt charmtroll som är svår att inte bli beundrad av!

Sociala medier

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK OCH INSTAGRAM FÖR MER UPPDATERINGAR OM VÅRT JOBB MED HUNDARNA!

Facebook
Instagram