Landon 💝

Landon är en ca 4 år gammal amerikansk bulldogmix med ett enormt hjärta. Han har nu bott i sitt jourhem i Harlösa lite mer än ett år i väntan på sitt föralltidhem men ännu inte funnit det rätta. 

Landon är en stor klumpeduns som ser på livet som en enda stor lekplats. Han är alltid glad, har en stor skopa humor och älskar sin familj. Det bästa han vet är att få följa med på en promenad och att bara vara tillsammans. Med Landon blir det aldrig tråkigt. Han tycker om fart och fläkt och blir han inte underhållen så hittar han lätt på något själv – ingenting förstör denna hundens positiva energi. 

Landon är en lagom aktiv hund som kan hänga med i både snabbt och långsamt tempo, i stadsmiljö eller mitt i naturen. Men han vill mer än gärna varva dessa äventyren med att snarka länge på sofflocket. Han älskar att mysa tillsammans och lojaliteten lyser i hans blick. Att lämna honom ensam hemma är inga problem och hantering så som kloklippning etc. fungerar bra. 

Jag, som Landons jourmatte, har aldrig träffat en sådan unik hund. Hans livsglädje och värme tar mig med storm och jag vill inget annat än att betala tillbaka genom att hitta hans alldeles egna hem. Med Landon känner man sig sedd, behövd och han får en alltid på glatt humör oavsett hur låg man själv är. Kanske är det hans oskuldsfulla vänskap som berör en. 

Landon är nyfiken på vad världen har att erbjuda men han är inte den skarpaste kniven i lådan (vilket gör honom ännu mer underhållande; tro mig). Han bryr sig inte om hundar han möter på gatan (ibland kanske med en liten skopa nyfikenhet och det blir inte värre än så, oavsett om den mötande är ute efter en konflikt) och han är snäll mot alla han får träffa. Däremot är han som sagt klumpig, explosiv och av en kraftfull ras vilket gör det olämpligt för honom att bo eller vara lös tillsammans med andra djur eller barn. Han förstår inte när han orsakar irritation hos andra hundar genom att bara vara Landon och kan då gå i försvar när de blir sura. Så för säkerhets skull, och för att göra det enkelt, har vi därför bestämt att han ska bo som ensamhund och utan mindre (läs: lättvälta) barn. 

Åt Landon söker vi efter någon som älskar honom för den han är och ser charmen i hans personlighet. En hejdundrans glad hund med hjärtat på rätt ställe. Vi letar efter någon som har humor, är trygg i sig själv och har lätt för att sätta gränser. Man behöver inte besitta några expertkunskaper men man behöver ha ett öppet sinne och en vilja att lära sig mer om hundpsykologi för att skapa en bra relation mellan människa och hund. Därför ingår en helgkurs hos hundbeteendespecialist i hans adoptionsavgift och vi hoppas att det ska visa hur mycket vi bryr oss om att det ska bli bra för alla inblandade.

Vill du se fler bilder på Landon så tryck på knappen nedan så kommer du direkt till hans adoptionssida.

Sociala medier

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK OCH INSTAGRAM FÖR MER UPPDATERINGAR OM VÅRT JOBB MED HUNDARNA!

Facebook
Instagram
Stäng meny
%d bloggare gillar detta: