MAKI

- Finns i jourhem i Limmared!

Magiska Maki! Det är svårt att göra honom rättvisa i en ynka text men här kommer ett försök:

Maki är bara dryga året men ger intrycket av att vara äldre tack vare sin värdighet, ståtlighet, integritet och blick som avslöjar att där innanför pannbenet finns så mycket klokskap och vishet som bara lär bli större med tiden. Han är en aktiv hund som vill ut och röra på sig och använda huvudet, men han är lugn inne och föredrar vandringar i naturen framför en enformig springrunda i området.

Maki är hälften akita och hälften jämthund. Han funkar bra med andra hundar och har massvis med vänner men skulle inte ta någon skit ifrån den som bara muckar gräl. Han lyssnar bra och hålls stabil av en tydlig och icke förhandlingsbar grundstruktur i hemmet och på promenad, en förutsättning för att få adoptera honom. Han är en artig hund som gör som han blir tillsagd, förutsatt att han respekterar dig.

Maki assisterar jourhemmet dagligen i arbetet med andra hundar och gör fantastiskt bra ifrån sig i allt från hundmöten till passivitet och socialisering. Han har humor och kan också vara lekfull. Det syns när han är busig och vill skoja till det.
Han är en trofast hund som visar tillgivenhet genom att finnas där och ta emot en klapp här och var men han är inte speciellt kramgo. Han vill inte bli kladdas på av främlingar och uppskattar inte burdusa eller klängiga personer. Pressas han så kan han säga ifrån på skarpen (vi har dock aldrig sett den sidan för vi utsätter honom inte för folk som beter sig så, och därför är hans tolerans förmodligen betydligt högre nu, men håller inte för vad som helst).

Till Maki söker vi någon som är lugn och trygg i sig själv, gillar att vara i naturen och har förmågan att upprätthålla en dragen gräns, både mot hunden och omgivningen. Någon vars egen integritet är i linje med hans. Detta är en riktig pärla till hund!

Sociala medier

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK OCH INSTAGRAM FÖR MER UPPDATERINGAR OM VÅRT JOBB MED HUNDARNA!

Facebook
Instagram