MAMMUT

- Finns i jourhem i Tranemo kommun!

Mammut ser ut att vara en blandning av mastiff och retriever och han blir 1 år i november. Han är en snäll, öppen och social hund som också är trygg i sig själv och rör sig självsäkert genom livet. Mammut är bra med andra hundar och är en lekfull kille, oavsett om det är med sina kompisar, människor eller någon leksak. Han är ju valp så valpfasoner ingår, inklusive att pilla på saker som inte är ämnade för hundmunnar, och ibland beklagar han sig när han har tråkigt. Däremot tränar han på passivitet nu och fortsätter han i den här takten är han snart en fena på det också!

Mammut har en positiv energi, är lätt att tycka om och få kontakt med. Han älskar att följa med ut på äventyr och har varit på utflykt flera gånger. Han sköter sig bra och utgör ett trevligt sällskap vart det än beger sig, och det är skönt att han inte är reaktiv. Han är ganska orädd och provar hellre innan han ratar något, som att doppa tassarna i sjön, gå på udda underlag eller lukta på det konstiga föremålet han hittade i skogen. Nyfikenhet är en dygd, tycker han, och det är en härlig inställning att ha. Mammut är en okomplicerad personlighet med stor karisma, och vi skönjar en pondus under utveckling vilket lär komma från molossern i honom.

Nu söker vi någon som är gladlynt och har humor, precis som han, och har tålamod och tid med en hund i hans ålder. Han skulle trivas i en familj som i ett singelhushåll och finns det en hundkompis är det en bonus men inget måste. Så länge han har någon att umgås med och lära sig utav så är han nöjd och belåten.

Sociala medier

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK OCH INSTAGRAM FÖR MER UPPDATERINGAR OM VÅRT JOBB MED HUNDARNA!

Facebook
Instagram