MIRNA

- Finns i jourhem i Fritsla!

Mirna är världens mest rara tjej! Hon har en försynt uppsyn och nyfiken blick som får vem som att bli knäsvag.
Mirna är en ca 3 år, genomsnäll, lugn och glad hund som är självständig av sig även om hon söker kontakt med de hon känner väl. Hon är reserverad och blyg mot nya människor och behöver gott om tid och tålamod med rätt typ av press för att vilja bekanta sig. Det är inget fel i sig och något man behöver acceptera Mirna för, hon vill inte stå i centrum och tvingas vara social med folk eller en knähund. För den som är lugn, lättsam och tålmodig är Mirna en fantastisk familjemedlem där man får ett riktigt unikt band sinsemellan.

Hon är en alert och känslig hund som vill bo utanför stan i en lugnare miljö utan barn med en eller flera andra stabila hundar som sällskap. Med sina artfränder trivs hon som allra bäst och blommar ut till fullo.
Med andra hundar är hon social, vänlig, respektfull och lekfull men har också integritet och kan schysst och tydligt sätta gränser.
Mirna trivs att vara i sin familjs närvaro men lockas inte av att ha någon direkt fysisk kontakt. Hon går bra i koppel men blir stressad av för mycket ljud och rörelse och vill därför bo utanför stan i lugnare miljö. Det går bra att lämna Mirna ensam, när man kommer hem kommer hon och hälsar med glädje, och hon är även snäll vid hantering så som kloklippning.
När det är dags för promenad eller inpå kvällskvisten brukar Mirna få små sprallryck och ta ett varv med spring och bus innan hon kommer för att bli kopplad. Hon är verkligen ett riktigt charmtroll som bjuder på så mycket skratt!

Åt Mirna söker vi dig/er som är trygga, positiva, stabila och lagom aktiva som vill ha en unik viol som vår Mirna att utvecklas med, utforska skog och mark och njuta varandras närvaro i sin enkelhet.

Sociala medier

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK OCH INSTAGRAM FÖR MER UPPDATERINGAR OM VÅRT JOBB MED HUNDARNA!

Facebook
Instagram