NEVAT

- Finns i jourhem i Harlösa!

Nevat är en 5 år gammal Shar pei-mix som är chippad, kastrerad och vaccinerad. Han är otroligt mysig, charmig, snäll, tillgiven och lojal. En nära vän som gärna är sin familj till lags. Nevat uppskattar lagom långa promenader och väl hemma rullar han ihop sig till en kringla och sover resten av tiden i sin bädd om inget annat erbjuds. Han går fint i koppel och hälsar lagom välkomnande på gäster utan att vara påflugen. 

Nevat älskar närhet med sin familj men för att inte utveckla separationsångest är det viktigt att man inte har problem med att dra en gräns för när det är nog. Han är lugn och trygg i bekanta miljöer men kan bli ängslig när något är nytt och därför är det viktigt att man leder honom lugnt och självsäkert, då går det snabbt över! Man kan därför räkna med att han är ängslig vid en flytt och skulle då kunna låta eller tugga sönder något. 

Nevat bor i dagsläget med andra hundar och fungerar bra ihop med katt. Han trivs dock bäst som ensamhund beroende på individerna i hushållet, då han tycker om lugn och ro och därför önskar vi även att han ska få slippa bo med barn. 

Nevat är en Special Star på grund av en gammal, självläkt fraktur i höger bakben som innebär att det är lite kortare och därför haltar han något. Detta begränsar honom inte särskilt mycket då han fortfarande springer och hoppar med lätthet och med gott mod klarar promenader uppåt 90 minuter. Han är undersökt och röntgad av veterinär som även han bedömer hans livskvalitet som mycket god.

Sociala medier

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK OCH INSTAGRAM FÖR MER UPPDATERINGAR OM VÅRT JOBB MED HUNDARNA!

Facebook
Instagram