NUGGET

- Finns i jourhem i Harlösa!

Nugget är en Special Challenge då han är reserverad mot människor och har svårt för fysisk och psykisk press. Det kräver då att man är lugn, odramatisk och bestämd och upprätthåller en struktur i vardagen. Han är inte intresserad av att kela med främlingar och kan bitas om han behandlas respektlöst. Därför kräver det att man är duktig på att sätta gränser för andra människor, låter honom slippa att umgås med barn och inte förväntar sig att han ska bli en knähund. Det tar tid att vinna hans respekt och tillit och därför kan man räkna med att han inte vill bli kopplad i början och att hantering som kloklippning kräver hjälp av en professionell (som vi gärna står till tjänst med!).

Accepterar man Nugget för den han är så är han en fantastiskt rolig livskamrat som man kan skapa ett extra starkt band med. Han älskar att leva i en hundflock, kan vara ensam hemma och har inga problem med att vara lös ute. Han är humoristisk, häftig och rolig och trots sina endast tre ben hänger han glatt med på äventyr och promenader som vilken hund som helst. Han åker gärna bil och hänger utan problem med hem till kompisar eller liknande, så länge man informerar människorna om att låta honom vara. Dock innebär det inte att respekten inte ska vara ömsesidig så där får man passa sig för att inte forma en brat! Nugget vill bli behandlad som vilken annan hund som helst där han ska behandla andra som han själv vill bli behandlad.

Som den alerta och larmande vakthundsblandning han är (papillon/chihuahua) så kan han gärna skälla när det kommer besök men lyssnar när man säger till bestämt att det räcker. Det gäller även vid hundmöten på promenaden så för att han inte ska känna att han behöver vara beskyddande behöver man även där vara bestämd och ta plats så att Nuggie kan hänga med glatt och låta människorna sköta jobbet!

Nugget är 8 år gammal och en medelaktiv kille som kan bo både på landet som i stan och önskar att få bo med andra balanserade hundar.

Sociala medier

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK OCH INSTAGRAM FÖR MER UPPDATERINGAR OM VÅRT JOBB MED HUNDARNA!

Facebook
Instagram