ROLF

- Finns i jourhem i Limmared!

Rolf är en Welsh corgi cardigan som blir 6 år i sommar. Han funkar bra med andra hundar, kan lämnas ensam hemma, har lätt för att varva ner och vila och knatar snällt med på promenad. 

Rolf blir jätteglad när man stryker honom över pälsen lite grann, kliar honom på huvudet och talar om för honom vilken fantastisk hund han är (100 % sanning), men han är ingen knähund, uppskattar inte att man hänger och klänger över honom och tycker gott att saker och ting gör sig bäst med måtta, så även fysisk tillgivenhet. Själv har han integritet och visar sin kärlek genom att finnas i närheten, möta en med ett glädjeuttryck och njuta av lite klapp här och där. För honom är det alltså sällskapet och tiden man umgås som är ömhetsbetygelsen, allt utöver det är en bonus som behåller sitt värde när man inte dränks i det.

Rolf trivs bäst när han ses som ett komplement i familjen istället för att ha en central roll. Han uppskattar lugn och ro och har ett praktiskt drag av vakt så han kan tala om när något avvikande är på gång. Ordning och reda gör honom trygg och stabil så en grundstruktur ska finnas där regler och gränser är tydliga. Han är absolut inte det längre men har varit väldigt stressad tidigare i sitt liv, med tråkiga beteendekonsekvenser som följd. Det tillståndet vill han inte tillbaka till och därför söker vi efter någon som uppskattar sällskapet av en härlig hund men inte kladdar och klänger dagarna i ända och rimligtvis har ett liv utöver hunden. Någon som är trygg i sig själv, erbjuder en avslappnad och strukturerad tillvaro, med lätthet hävdar sina gränser vid behov samtidigt som man respekterar hans.
Det hade varit rena drömmen för Rolf, som har SÅ mycket att ge tillbaka! 

Sociala medier

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK OCH INSTAGRAM FÖR MER UPPDATERINGAR OM VÅRT JOBB MED HUNDARNA!

Facebook
Instagram