TOD

- Finns i jourhem i Mjöhult!

Låt oss berätta om Tod, en enastående hund på flera sätt! Han är en ca 1,5 år charmig krabat utan dess like. 
Han är reserverad och kan bli misstänksam mot främlingar men en fascinerande hund att få lära känna på djupet för den som delar sitt liv med honom. Han har en mycket talande blick med en typ av närvaro som berör.
Han är inte på något vis intresserad av att stå i centrum bland folk eller vara där det är livat, som den introverta typen han är, men tycker mycket om att vara social med andra hundar. Kring hundar är han lekfull och lättsam och talar flytande hundspråk. I dagsläget lever han i flock vilket funkar ypperligt och något han har stor nytta av, därför skulle det vara ett plus att han får leva med en eller flera stabila, avslappnade hundar i sitt framtida adoptivhem. Han vill gärna bara få smälta in och vara en i mängden.

Tod är observant och inkännande, lyhörd och lydig, busig och snäll, smart och karismatisk. Är man trygg i rollen som hans vägledare är han en otroligt tacksam, rolig, okomplicerad hund att ha att göra med. För att vara tillfreds vill Tod bo med en eller två vuxna personer som lever ett lugnt liv utan barn och mycket spring och liknande men gärna ett aktivt hundliv där han får promenader, vandra på nya ställen, springa och leka av sig. Han föredrar livet på landet framför stan, med en trädgård att både kunna stäcka ut i och ligga och vila. Han är en aktiv hund men har också lätt att vara passiv med lite vägledning.

Tod är en trogen kompanjon som vill erbjudas motion, struktur och därefter gos i lagom doser. Tod går bra i koppel och passerar andra hundar utan problem, samt kan lämnas ensam hemma utan bekymmer. Han har en väldigt clownig sida och kan åla runt likt ingen annan och ”snackar” dessutom gärna när hans lekfulla sida tar vid.
Tod är duktig vid hantering såsom kloklippning och njuter gärna även av en massagestund, han gillar att dela tillgivenhet med sin familj.

 Tod är en Special Star pga att han kräver konsekvent, specifikt upplägg för sociala situationer.

Sociala medier

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK OCH INSTAGRAM FÖR MER UPPDATERINGAR OM VÅRT JOBB MED HUNDARNA!

Facebook
Instagram