ZEB

- Finns i jourhem i Harlösa!

Zeb är en snart 9 år gammal släthårig vorsteh.

Zeb har ett hjärta av guld. Han är snäll, riktigt kelig och väldigt trevlig att ha att göra med. Hela hans uttryck smälter när han får lägga huvudet i knäet och han är nöjd bara man klappar på hans sammetslena huvud. Han kan däremot ta ett nej om så önskas. Han är också duktig vid olika slags hantering så som kloklippning o.s.v., och går fint i koppel.

Zeb har en behaglig utstrålning som inger en känsla av trygghet, lojalitet och vänskap. Han har pondus och för sig med värdighet men är då icke för stolt för att busa till det emellanåt! Zeb är en hund man imponeras av och dras till, fyrbenta som tvåbenta.

Zeb tycker om att vara aktiv. Han går gärna härliga promenader, och ännu nyttigare är det med miljöombyten som mental stimulans. Som fågelhund är han extra bra på att använda nosen men det är inte avgörande för honom att syssla med det på seriös nivå. Zeb är lika glad för att sniffa upp sin mat på en stor gräsmatta, och han gör det med bravur! Mellan varven mår han som allra bäst om han får sova djupt på en mjuk bädd.

Zeb känner sig tillfreds med sällskap och är inte van vid att vara ensam. Därför söker vi någon som är avslappnad och trygg i sig själv och ger honom tiden som krävs för att lära sig detta. I dagsläget lämnas han ensam emellanåt och det fungerar mestadels bra, men för säkerhets skull bör man kunna hantera svackor och eftersom han kan göra ljud ifrån sig så är det inte lämpligt för Zeb att bo i lägenhet.

I Zeb finner man en trofast vän som ställer upp i vått och torrt. Det syns redan i hans blick.

Zeb är en Special Star eftersom han är över 8 år och pga att han behöver medicineras med en enkel och billig medicin i ett par år framöver, men hans tillstånd påverkar honom inte alls.

Sociala medier

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK OCH INSTAGRAM FÖR MER UPPDATERINGAR OM VÅRT JOBB MED HUNDARNA!

Facebook
Instagram