ALESSI

- Finns i jourhem i Limmared!

Alessi är en ca 3 år gammal kärleksfull och samarbetsvillig tik. Hon är pigg, alert och rolig att ha att göra med. Hon tycker om äventyr, är smidig och lagom aktiv vilket innebär att hon lätt tar det lugnt när det är dags för det och är anpassningsbar. Alessis favoritsovplatser är små krypin, så ibland märker man knappt av henne inomhus och undrar vart hon tagit vägen för hon har rullat ihop sig någonstans som en söt liten mus.

Alessi är smart och lär sig otroligt snabbt. Hon är lagom lekfull, tillgiven och väldigt lyhörd för vad man önskar av henne. Hon är enkel att ta med sig i olika miljöer med den som ger henne tydliga direktiv och är trygg i sig själv. Som en hund som gärna ställer upp och även gillar ordning och reda så behöver Alessi få känna att människan är lugn, odramatisk och trygg i sig själv så att hon bara kan få vara den grymma följeslagaren hon verkligen är.

Alessi går bra att lämna ensam hemma, är snäll vid hantering och ääälskar att lägga huvudet i knäet på ungefär vem som helst. Hon charmar de flesta med hennes artiga, trevliga, tillgivna rufs.

Alessi fungerar bra ihop med andra hundar och bor i en blandad flock idag. Hon kan vara något reserverad i början innan hon har bekantat sig (klok tjej!) men sen tycker hon om att leka med vissa, bara vara med vissa och kan ibland hjälpa till att hålla i ställningarna om det blir stökigt – vilket hennes jourmatte stoppar så man ska vara bekväm med att sätta gränser så att Alessi inte tar sig an en roll hon inte behöver och kan få ha en avslappnad och kul stund istället.

Alessi skulle trivas som bäst i en lugnare familj utan små barn.

Sociala medier

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK OCH INSTAGRAM FÖR MER UPPDATERINGAR OM VÅRT JOBB MED HUNDARNA!

Facebook
Instagram