OM OSS​

Vår filosofi

Vi på Millennia Animal Project tycker att man som förmedlare av hundar bör vara mycket kunnig inom hundpsykologi. Varför det är så viktigt är för att man överhuvudtaget bör förstå sig på sitt djur om man ska kunna vara en så bra hundägare som möjligt, än mer när det gäller en person som förmedlar hundar till andra. Vi menar också att vissa, om än få, av hundarna som har haft en problematisk relation med tidigare ägare, har ett bedrövligt förflutet eller har vistats länge i hundhemsmiljö tyvärr dras med olika psykologiska besvär som de måste få hjälp med för att må bra. För att det inte bara ska handla om att förflytta hunden ifrån en plats till en annan, så satsar vi stort på att rehabilitera eventuella problembeteenden innan hunden kommer hem, och vi väljer adoptörer med stor omsorg.

Möt vår grundare

Jag som har startat det här projektet heter Alexandra Ortega och bor i lilla Limmared i Västra Götaland, Sverige. Jag började engagera mig i “hundadoptionsvärlden” när jag var 18 år och precis hade tagit emot min första spanjor, Divino. Det här med att ta emot någon annans oönskade hund var nytt för mig, och jag tyckte redan från början att denna tanke var fantastisk! Den upplevelsen öppnade upp för vad som helt klart kommer att bli ett livslångt engagemang för mig, en passion som jag brinner så otroligt starkt för; att hjälpa hundar, och nu de senare åren alla möjliga djur, i nöd. Jag har själv en stor hundflock som jag lever tillsammans med, och nästan alla är adoptivhundar. För mig känns det självklart att adoptera hundar som redan finns och behöver hjälp, i synnerhet med tanke på att man kan få tag i det allra mesta i hundväg, även via omplacering.

Vårt mål och uppdrag

Vi räddar, rehabiliterar, omplacerar och följer upp de hundar som redan finns och är oönskade på den plats de befinner sig idag. Det förekommer att vi utför en liknande process även med andra djurslag, men framför allt bistår vi i nuläget med ekonomisk hjälp, transport, arbetsinsats och knytande av nya kontakter andra djurhjälpsorganisationer, privata eldsjälar och olika yrkesmänniskor emellan, alltid med syftet att rädda och hjälpa djur och människor.

Vi strävar efter att sprida kunskap om hundpsykologi, psykologisk rehabilitering, varför det är så viktigt, samt fördelarna med att adoptera. Vi förespråkar kastrering av både hanar och tikar och bistår med hjälp internationellt för att fler djur ska kunna bli just det.

Vårt mål är att bidra till elimineringen av överpopulationen av hundar och katter, och samtidigt bidra till en välinformerad och kompetent befolkning vad det gäller hundar.

Vi i styrelsen

Alexandra Ortega - Ordförande (president)

Alexandra Ortega arbetar som hundbeteendespecialist och specialiserar sig i exceptionellt svårlösta fall. Hon påpekar vikten av att utbilda sig inom hundpsykologi för att lära sig att förstå och kommunicera med hundar på bästa sätt, och till sin hjälp har hon sin alldeles egna stora och brokiga hundflock. Alexandra driver konsultfirman Dogs of Pegasus som erbjuder varierade tjänster för hundar och deras människor. Hon är en optimistisk, innovativ och enveten djurälskare vars passion i livet är att förbättra tillvaron för både djur och människor. Som grundare och ordförande för Millennia Animal Project är det Alexandra som står för kontakten med våra samarbetande organisationer samt planerar och utför resorna, utvärderingar av hundarna, rehabilitering och jourhem, utbildning av personal och volontärer, samt adoptioner och uppföljning

Hanna Anagrius, Vice ordförande (Vice president)

Hanna Anagrius arbetar som hundbeteendekonsult via sitt egna företag Hannas Hundhjälp i Skåne. Så länge hon kan minnas har hon varit fascinerad utav andra djur och var besatt av Lejonkungen och att få en egen hund. Drivet att utvecklas har alltid varit starkt och viljan att förstå hundens psykologi likaså. När inte de rätta utbildningarna fanns så fortsatte hon framåt och hittade sin egen väg genom hundrastning i Malmö och detta ledde sedan till att företaget utvecklades ute på landet i Harlösa med hjälp av hundpsykologiutbildningen hos Dogs of Pegasus. Idag håller hon beteendekonsultationer och kurser för hundägare och är en stolt medlem i MAP’s styrelse för att fortsätta arbetet mot färre hemlösa hundar och en högre livskvalité för våra fyrbenta. Hon anser att den rätta utbildningen och kunskapen är vägen dit!

Alexandra Pålsson - Kassör (treasurer)

Alexandra arbetar som hundbeteendekonsult och driver företaget Dogs of Love som erbjuder människor med deras hundar kunskap och vägledning för problemlösning genom hundpsykologi. Djuren har alltid varit högsta prio och ett brinnande intresse för Alexandra så för henne att kunna arbeta ideellt med att hjälpa olika slags djur till en bättre plats i livet är verkligen en dröm som gått i uppfyllelse. Alexandra lever i vackra Skåne tillsammans med lite mer än en handfull skara hundar i varierande åldrar och storlek, alla adopterade från olika delar av världen. I flocken finns alltid en eller flera jourhundar som förgyller tillvaron tills dagen då de hittar HEM. Förutom föreningens kassör så är Alexandras uppdrag i Millennia Animal Project att vara jourhemsansvarig, jour- och rehabhem, utföra resor, sprida info om vårt mål och budskap, blogga, uppföljningsarbete m.m

27583270_1596312133770153_1762644220_n

Linnea Kolding, Sekreterare (Secretary)

Linnea har alltid älskat djur och började med hästar redan som 4-åring. Hundintresset tog en ordentlig fart för några år sedan och har lett till utökande av den egna flocken, som idag består av adopterade hundar från föreningen. Linnea är utbildad hunbeteendekonsult hos Dogs of Pegasus och jobbar med sitt egna företag Dogs of Hope utanför Luleå. Förutom föreningens sekreterare är hennes uppgifter för Millennia Animal Project också eventplanerare, jour- och rehabhem samt att blogga.

camme

Camilla Andreasen, Ledamot (Board Member)

Camilla är en lugn, målmedveten tjej med ett brinnande intresse för hundar.
Hon kan inte få nog av kunskap i hundpsykologi därför hittade hon möjligheten att utbilda sig till hundbeteendekonsult, detta öppnade många nya dörrar för henne och hundarna.
För denna tjej kommer hundarna och deras bästa alltid i första hand. Camilla driver firman Dogs of Harmony.
Hennes huvuduppgift i Millennia Aminal Project är som Mailansvarig, hon är även jour- och rehabhem.