Möt vår grundare

Jag som har startat det här projektet heter Alexandra Ortega och bor i lilla Limmared i Västra Götaland, Sverige. Jag började engagera mig i “hundadoptionsvärlden” när jag var 18 år och precis hade tagit emot min första spanjor, Divino. Det här med att ta emot någon annans oönskade hund var nytt för mig, och jag tyckte redan från början att denna tanke var fantastisk! Den upplevelsen öppnade upp för vad som helt klart kommer att bli ett livslångt engagemang för mig, en passion som jag brinner så otroligt starkt för; att hjälpa hundar, och nu de senare åren alla möjliga djur, i nöd. Jag har själv en stor hundflock som jag lever tillsammans med, och nästan alla är adoptivhundar. För mig känns det självklart att adoptera hundar som redan finns och behöver hjälp, i synnerhet med tanke på att man kan få tag i det allra mesta i hundväg, även via omplacering.

Jag har renrasiga hundar som kommer ifrån uppfödare också, och jag respekterar deras kunskap och erfarenhet, men hädanefter skulle jag inte välja det alternativet framför att adoptera. År 2013 fick jag idén till Jahira Dog Project efter att själv ha känt att det saknas något hos de hundadoptionsförmedlingar som finns idag. Det fokuseras mycket på att rädda hundar, och sedan på att omplacera dem, men jag önskar att det satsades lika mycket på att kompetenta personer utför utvärderingar av hundarna, så att de sedan placeras i hem som verkligen passar dem. Det är minst lika viktigt som att förflytta hunden från en plats till en annan. Därför lägger vi störst vikt vid att passa ihop rätt hund med rätt människa. Nu har vi hamnat i ett läge där vi vill göra mer!

Vi vill växa för att kunna sträcka ut en hand till fler, och då vill vi inkludera andra djurslag än hundar. Det finns mängder och åter mängder av djur som verkligen behöver hjälp utan att själva någonsin ha styrt över sina omständigheter. Samtidigt finns det massor av eldsjälar som brinner för att förbättra läget för dessa utsatta djur, utan att ha det stöd som krävs. Det går åt obeskrivliga mängder TID och ENERGI, för att inte tala om PENGAR för att göra dessa räddningsaktioner till verklighet, och sedan tillkommer allt uppföljningsarbete.

Vi som står i fronten av detta jobbar ideellt, men vi är ständigt i behov av uppbackning från allmänheten. Vi på Millennia Animal Project vill minska problemet med onödiga avlivningar och vidareplaceringar och det finns en bra lösning! Vi hoppas att ni ska uppskatta och vilja delta i vårt initiativ till att förbättra tillvaron för djur och människor världen över. Våra ledord är ansvarsfull, professionell och hållbar räddning, rehabilitering och omplacering av olika djurslag, svenska som utländska.

Vi strävar också efter att sprida kunskap om hundpsykologi och psykologisk rehabilitering, samt vad det innebär att adoptera en hund, och därmed slå hål på myter och fördomar som begränsar oss allihop. Om ni har frågor om eller synpunkter på det här projektet är ni mer än välkomna att höra av er till kontakt.milanipro@outlook.com. Vi ser fram emot att lära känna er!

VÄLKOMNA!