Jourhem

Kan du inte adoptera av olika anledningar men ändå är intresserad av att hjälpa en hund med mat och husrum? Då är JOURHEM en ypperlig chans att göra det på, och vi är ständigt i behov av denna volontärinsats!

Att vara jourhem innebär att man tar hand om hunden på obestämd tid som att den är ens egen. Det vill säga att man står för mat, försäkring och upphämtning*, samt att man behandlar den med samma kärlek, ansvar och omtanke som om den vore ens egen. Hunden själv ser det ju så! Föreningen står för eventuell veterinärvård vid inskickat kvitto.** Jourhemmet ansvarar för att ta bra (!) foton för annonsering. Dessa ska vara ljusa, ha variation och bra skärpa. Föreningen skapar annonsen och sköter sållandet av vilka intressenter som går vidare, medan jourhemmet tar emot utvalda intressenter och skriver det av oss utskickade adoptionsavtalet när stunden väl är kommen. Föreningen lämnar ut passet till adoptören om inget annat är överenskommet.

Jourhem är man som sagt på obestämd tid, tills hunden har funnit rätt hem. Skulle det mot förmodan inte fungera så flyttar vi givetvis hunden men kan inte garantera att vi kan göra det omedelbart eller inom den tidsramen som jourhemmet önskar. Statistiskt sett tar det mindre än två månader för en hund att flytta, men eftersom ingen garanti för det kan lämnas så ska man vara inställd på att deadline inte finns.

Standardprocessen är att jourhunden handplockas för det jourhem som väntar. Jourhemmet väljer alltså inte hund och vi undanbeder oss att lämna ut hundar ”på prov” inför eventuell adoption, under den falska förutsättningen att man är jourhem. Skulle däremot jourhemmet vilja behålla hunden så är vi näst intill alltid positiva till det, och definitivt besked fås vid förfrågan.

Att ställa upp som jourhem något av det mest givande man kan vara med om, och många är vi som kan vittna om detta. Har man väl provat på det vill man sällan sluta, och därför är det samtidigt en oumbärlig möjlighet att samla erfarenhet och kunskap om hundar, och faktiskt om sig själv. Millennia Animal Project bjuder dessutom sina jourhem bland annat på exklusiva utbildningar helt kostnadsfritt!

Vill du veta mer? Skicka en förfrågan till: kontakt.milanipro@outlook.com

* Ort för upphämtning varierar och vi söker framför allt, men vill inte begränsa oss till, personer som kan vara flexibla på den fronten.

** Mer information gällande vad och hur Millennia Animal Project ersätter för jourhundar står i jourhemsavtalet, som finns att läsa igenom för den som är seriöst intresserad. Be i så fall om detta i din förfrågan