BANZAI

- Finns i jourhem i Tranemo kommun!

Banzai är en ca 6 år gammal blandras (troligen podencomix) med ett stort hjärta! Han är otroligt lojal och kärleksfull till sin familj. Lugn, intelligent, lagom kelig, lekfull och rolig, sansad, tystlåten, gör inte mycket väsen av sig alls och har väldigt lätt för att vara passiv när tillfället kräver. Han uppskattar att kura ihop sig till en boll någonstans där det är lite trångt och sen snusar han där tills det är dags för aktivitet.

Banzai är anpassningsbar och medelaktiv. Han kan utan problem hänga med på långa hikes, men han kräver det inte. Han går fint i koppel oavsett miljö med den som är bestämd och tydlig med vad hen vill. Han ser gärna att man är ett team och han anstränger sig för att göra rätt mot den han anser förtjänat hans tillit och respekt.

Banzai är måttligt intresserad av främlingar och han skulle bli obekväm om någon var för framfusig. Han vill därför bo med en människa som är bekväm med att sätta gränser för andra (och honom själv) så att han kan känna sig trygg med att bara vara följsam vid ens sida. Banzai fungerar bra ihop med andra hundar som är neutrala och respektfulla gentemot honom så att han i lagom takt kan få bekanta sig närmre. Han trivs bäst där det är lugnt och sansat och vill därför bo i en familj utan barn.

Om man respekterar Banzai för den känsliga men lyhörda individ han är och samtidigt är trygg nog i själv, så är han en helt uuuuunderbar nära vän i vått och torrt! Han tränar att vara flexibel och lyhörd och samtidigt balansera ut det med att stå upp för sig själv och vara tydlig med vad man vill. Vilken läromästare!

Sociala medier

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK OCH INSTAGRAM FÖR MER UPPDATERINGAR OM VÅRT JOBB MED HUNDARNA!

Facebook
Instagram