BERT

- Finns i jourhem i Borås!

Bert är en Special Challenge då han i exalterat tillstånd, exempelvis hundmöte, omriktar mot det som finns honom närmast. Det kräver att man styr upp situationen och är lugn, bestämd och odramatisk. Bert är en aktiv kille vilket kräver att man stimulerar honom både fysiskt och mentalt genom exempelvis promenader, aktiviteter på hemmaplan och mycket passivitetsträning så att han får vila ut ordentligt och pausa. Bert är en tystlåten kille och gör inte mycket väsen för sig. Han är en stjärna på att åka bil och går bra att lämna ensam hemma.

Bert älskar att ligga och vila tillsammans men behöver lite hjälp att komma ner till rätt sinnesstämning. Han har ett stort hjärta fullt med kärlek och delar sin lojalitet till sina nära. Han är rolig, humoristisk, varm, tillgiven, smidig och smart. En fantastisk nära vän och träningskamrat som förtjänar någon som uppskattar honom för den han är, ser hans vackra personlighet och ger honom en plats att fylla och arbeta för.

Bert vill bo på landet där han slipper möta så mycket nya intryck och hundmöten som kan göra honom nervös och han kan få lugn och ro. Han trivs bäst i en lugn miljö utan barn eller andra djur. Bert fungerar bra tillsammans med andra hundar och han älskar att leka och mysa med de han bor med idag. Däremot finns risken för oväntade situationer och han är en kraftfull ras, därför ser vi helst Bert som ensam hund och är inte lämplig att släppa med främmande hundar i rastgårdar då olyckan snabbt kan vara framme.

Det fungerar bra i hans jourhem idag och vi kommer givetvis att informera blivande hem om vad han behöver och kan erbjuda fortsatt träning hos våra hundbeteendekonsulter så man kommer på rätt spår från start.

Sociala medier

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK OCH INSTAGRAM FÖR MER UPPDATERINGAR OM VÅRT JOBB MED HUNDARNA!

Facebook
Instagram