FRIDOLF

- Finns i jourhem i Tranemo kommun!

Här har vi en fantastisk filur vid namn FRIDOLF!

Fridolf är en fransk bulldog född 01/2019 med hjärtat på rätt ställe. Han hundvan och har flera kompisar men mest av allt har han ögon för sin människa. Därför kvittar det för hans del om det redan finns hundar i hushållet eller ej.
Fridolf är snäll och tillgiven. Han kastar sig inte över främlingar men låter man kontakten uppstå naturligt är han inte sen med att uppvisa sitt trevliga jag. Han leker och busar gärna men är ingen huligan som röjer för jämnan. Faktum är att Fridolf trivs bäst i ett lugnare hushåll utan en massa stök och stim, där han kan få komma till ro och njuta av ett stillsammare sällskap.

Fridolf har varit med på stan, restaurang och kafé och finner sig lätt när man ska sitta still och äta eller dricka kaffe. Däremot drar han en lättnadens suck när man lämnar röriga miljöer och därför söker vi ett hem åt honom utanför centrum.
Om Fridolf fick välja (och det får han!) så skulle han hamna hos någon som är lugn, trygg och omtänksam, men som också värdesätter gränser och struktur. Han blir otrygg när människan är för slapp och passiv och inte visar honom vad som gäller. Han vill veta var skåpet ska stå och trivs bara ännu mer när man är tydlig och konsekvent. Så en bestämd sida måste också finnas i hans framtida person.

Det händer inte alla gånger, men Fridolf kan reagera i hundmöten. Det sker framför allt när man är sen på bollen med att styra upp ifall han skulle bli överraskad eller “fastna” med blicken. I övrigt knatar han på och struntar i dem. Han är inte heller överförtjust i att lämnas ensam, men han lär sig. Viktigast är att man inte vänjer honom vid att man är ständigt tillgänglig när man väl är hemma, och inte låter honom klänga eller ranta efter hela tiden.

Fridolf är en liten stjärna och värd mycket mer än sin vikt i guld, men allt han vill ha är någon som förstår sig på honom och möter honom i det (våra instruktioner utlovas).

Sociala medier

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK OCH INSTAGRAM FÖR MER UPPDATERINGAR OM VÅRT JOBB MED HUNDARNA!

Facebook
Instagram