MAURICE

- Finns i jourhem i Tranemo kommun!

Maurice är en ca 3 år gammal jaktlabrador och en alldeles särskild sådan.

Maurice är otroligt lydig, duktig i jakt (dock inget han måste hålla på med), lagom aktiv, följsam i koppel och enkel att ta med sig i princip var som helst. Han finner sig i de flesta sammanhang och är en stjärna på att vara passiv och sansad när tillfället kräver. Han älskar att springa lös i skogen och har många fyrbenta kompisar som ser upp till honom och vill vara hans vän. Han är väldigt vänlig, respektfull och lagom lekfull.

Maurice är artig och snäll i sociala mänskliga sammanhang – så länge man sätter gränser för folk och respekterar hans personliga utrymme. Han tycker inte om hantering eller att bli klappad och kelad med (och lär aldrig göra även med den han litar på) och vill bo med någon som respekterar honom för den han är och är bekväm med att stå upp för honom i sociala sammanhang. Därför är Maurice en Special Challange vilket gör att hans adoptionsavgift är 0 kr (det betyder dock inte att vi inte är noga med hans matchning).

Maurice är en känslig själ som man verkligen kan komma nära om man håller sig öppen och lyssnar. Han vill göra rätt för sig och lär en så mycket om ömsesidig respekt och tillit. Han är en ”snackig” kille som är bra på att signalera vad han känner i stunden och skulle passa bäst hos en person som är lagom bestämd och trygg i sig själv men som också är odramatisk, avslappnad, lyhörd och flexibel. Han mår bra av tydliga regler och ramar för att inte göra honom orolig. Han skulle fungera bra både i stan som på landet, som ensam hund eller i flock men i ett hushåll utan barn eftersom att han inte gillar oönskad, klumpig kontakt från någon och blir då spänd och grinig.

För rätt hem är Maurice en enastående, fantastisk vän med så mycket att ge!

Sociala medier

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK OCH INSTAGRAM FÖR MER UPPDATERINGAR OM VÅRT JOBB MED HUNDARNA!

Facebook
Instagram