Gone but never forgotten <3

💎 En kropp kan försvinna men energin stannar kvar, och det får bli vår tröst nu när två stora legender har lämnat oss. 🕊

Pit och Leyenda spenderade näst intill hela sina liv i varsin bur på ett överfullt kommunalt shelter i Spanien, som då huserade ca 400 hundar i en anläggning gjord för knappt hälften. Båda ankom år 2008, men blev inte befriade förrän hösten 2017… De satt alltså som fångar på livstid, för ett ”brott” de inte bett att få begå, nämligen att existera i en redan så överbefolkad värld.
De dumpades på gatan som ynglingar och väntade tålmodigt på sin tur att få känna gräs under tassarna igen, ligga mjukt och slappna av utan risken att bli dödad av en annan ängslig och sönderstressad hund i samma bur. År efter år gick varje stund ut på att överleva och klara sig undan en brutal död i en verklighet skapad av människan. Allt ont de någonsin exponerats för var ju ett direkt resultat av människans svek, ignorans, likgiltighet, försummelse och ondska.

Men så fick vi nys om detta shelter förra sommaren, och jag fick höra om dessa hundars tragiska öden. Med detsamma beslutade vår förening – Millennia Animal Project – att rädda dem. Med hjälp utav vår spanska organisation förflyttades Pit, Leyenda samt ytterligare flertalet hundar till vårt privata shelter, där de behandlades för diverse ålderskrämpor och sjukdomar, så som cancer, munförruttnelse och hudinfektioner. När hundarna var friska fick de nya hem i Sverige, tack vare gåvor från våra trogna supporters.

Pit, som blev Kit, och Leyenda fick var och en ett drygt halvår av kärlek, omtanke och uppskattning i sina adoptivhem. De blev älskade och värdefulla familjemedlemmar som berikade andras tillvaro med sin varma, vänliga och kloka närvaro. Inte en enda gång hystes något agg mot människan trots allt vad vi utsatte dem för under alla dessa år. De representerade inte bara ren och skär kärlek, utan också förlåtelse och tacksamhet. Båda var en enorm inspiration och lämnar stor saknad efter sig. Men framför allt banade de vägen för andra hundar i samma sits som de en gång befann sig, och DET är MASSIVT!!!

Så TACK, Kit och Leyenda, för allt ni har lärt och givit oss. Era fysiska kroppar må vara borta men ert arv lever vidare för alltid. FÖRLÅT för allt som vår art gjorde. Allt ni fick på slutet var ni värdiga från första början. Vi hedrar ert minne genom att fortsätta kampen för andra utsatta själar för resten av våra dagar.
Stort tack till era familjer för att de vågade satsa på er. Jag slår vad om att de inte ångrar det för en sekund!

31882886_1115371885269986_5430309555298893824_n

Detta inlägg har 3 kommentarer

  1. Camilla

    Så fint skrivet! Fantastiskt arbete ni gör! ♥️

  2. Elina

    ❤️❤️❤️

  3. Madelene

    Min älskade Kit, aldrig glömd å för alltid älskad!❤️🐾🐾 Lämnade stora kärleksfulla avtryck med din alltför korta tid hos mig😍

Lämna ett svar