Välkommen till Millennia Animal Project

År 2013 grundade jag Jahira Dog Project, en ideell insats för hundar i nöd. Tanken var att jag skulle rädda, rehabilitera och omplacera hundar som behövde denna hjälpande hand på traven till ett nytt liv. Inte visste jag att vi skulle växa så fort och stort!

4,5 år senare har jag utökat verksamheten med 5 styrelsemedlemmar och ytterligare några fasta kollegor som utgör ett ständigt stöd bland annat som jourhem. Vi placerar drygt 100 hundar om året, mest ifrån Spanien och Sverige, men det senaste året har vi även räddat hundar ifrån Chile, Italien och USA. Vi sticker ut ur mängden tack vare vårt unika arbetssätt. Alla styrelsemedlemmar har utbildats av mig och en jäkla massa hundar! Vi är väldigt olika som personer men delar ändå samma värderingar, varför vi kompenserar varandras svagheter och får utrymme att nyttja våra styrkor. Vi utvärderar alla våra hundar personligen och rehabiliterar med hundpsykologi som given bas. Vi jobbar med ”matchmaking” för att placera varje hund i rätt hem, och vi erbjuder livslång support samt olika stödforum för våra adoptörer. Eftersom vi alla arbetar som hundbeteendekonsulter i vardagen så innebär det att man får tillgång till gedigen och beprövad kunskap. Vi ser att det är ett vinnande koncept att ta ansvar för hela processen och finnas tillhands så länge som möjligt. Vi älskar att engagera oss både för och tillsammans med våra supporters och märker att det medför en positiv skillnad för de hundar som vi hjälper!

Nu har vi hamnat i ett läge där vi vill göra mer! Vi vill växa för att kunna sträcka ut en hand till fler, och då vill vi inkludera andra djurslag än hundar. Det finns mängder och åter mängder av djur som verkligen behöver hjälp utan att själva någonsin ha styrt över sina omständigheter. Samtidigt finns det massor av eldsjälar som brinner för att förbättra läget för dessa utsatta djur, utan att ha det stöd som krävs. Det går åt obeskrivliga mängder TID och ENERGI, för att inte tala om PENGAR för att göra dessa räddningsaktioner till verklighet, och sedan tillkommer allt uppföljningsarbete. Vi som står i fronten av detta jobbar ideellt, men vi är ständigt i behov av uppbackning från allmänheten.

Nu har föreningen fått ett nytt namn, swish och bankgiro. Hädanefter hjälper vi inte endast hundar, utan varierande djur som behöver oss. Det kommer att handla om allt från adoptioner, jourhem, transporter, veterinärvård samt löpande kostnader som foder och inackordering. Vi kommer att stödja andra organisationer både ekonomiskt och med arbetskraft och publicitet. Samtidigt kommer vi att göra mer för att synas och höras med målet att nå ut till fler, både sponsorer och hjälpmottagare.

Det nya namnet är framtaget för att reflektera vad vi ägnar oss åt. Millennia är min hund, en hund som gick ifrån att bli avskyvärt behandlad och senare räddad i USA, till att bli en enormt älskad och uppskattad familjemedlem och arbetskamrat här hemma i Sverige. Hon representerar den där oönskade, överblivna och misshandlade byrackan av okänt ursprung, som tog sig igenom ofattbart lidande för att ta sig ut på andra sidan som en stark överlevare som hennes familj inte vill vara utan! Hon reste långt, inte bara geografiskt men framför allt mentalt OCH fysiskt, och därför är hon ett livs levande bevis på vad som går att åstadkomma med hjälp av rätt och tillräckliga resurser. Hon blir därmed ansiktet utåt för alla våra djurhjälpsprojekt! Vår slogan ”A m.a.p. to recovery” anspelar på att vi kommer inneha allt ifrån en bi- till en nyckelroll i kartläggandet för ett tillfrisknande; ett återhämtande. Plus att det är en förkortning av vårt namn!

Vi hoppas att alla våra nuvarande stödgivare hänger med på vår utgrenande resa, och att vi lyckas få med oss resten av er också! Nu kör vi så det ryker!

26856189_1045558675584641_482025944_n

/ Alexandra Ortega, ordförande

Detta inlägg har en kommentar

  1. Nina Ericson

    Vilken viktig dag! Vad spännande!
    (Idag är också Carolina Klüfts födelsedag!)
    Må ni verka i många år!

Lämna ett svar